Skočit na obsah, skočit na navigaci

Fórum - Titulky - 4x17 Randy's List Item - Strana 1 | My Name Is Earl fan stránka - My Name is Earl / Jmenuju se Earl / Volajú ma Earl

Titulky - 4x17 Randy's List Item

Funkce fóra

30.1.2009 01:46

BugHer0 avatar

BugHer0

Poslušně hlásím, že příští úterý mě čeká poslední zkouška, takže pokud půjde vše podle plánu, další díl Earla, který poběží za týden ve čtvrtek, už budu zase překládat já.
Doufám, že jste si na překladatele, kteří překládali v době mé nepřítomnosti, nezvykli natolik, že byste už o mou práci neměli zájem. Rád bych 4. sérii dopřeložil. Třeba bude také poslední…

Naposledy upraveno 30.1.2009 01:47

31.1.2009 22:31

pompo362 avatar

pompo362

I když to byla zajímavá zkušenost, dva díly mně stačily…:) Rád to nechám zase na tobě…;)

3.2.2009 20:26

duxmealux avatar

duxmealux

překládá se?

3.2.2009 20:39

Jasper avatar

Jasper

Co by se jako mělo překládat :D

3.2.2009 21:12

q-ter avatar

q-ter

Tak tak, vracíme žezlo, mistře. Stejně obdivuju, že (kde) bereš tolik nadšení pro titulky, pořád je to jenom piplavá práce, žejo :)

4.2.2009 00:11

BugHer0 avatar

BugHer0

q-ter: Tak mě to taky vždycky nebaví. Peníze z toho nejsou, ale zdokonaluju si pořád anglinu, snažím se zlepšovat a když pak někdo napíše, že děkuje za titulky nebo že odvádím dobrou práci, tak to potěší. :-)
Bohužel to udělá možná ani ne 1% lidí… Ale dřív jsem taky nebyl jinej. Teď, když vidím, co ten překlad obnáší, tak už na titulky.com taky už většinou, když se mi nějakej překlad líbí, poděkuju nebo napíšu ohodnocení. ;-)

4.2.2009 21:22

duxmealux avatar

duxmealux

sorry…uplně sem to zmotal :D

6.2.2009 12:42

BugHer0 avatar

BugHer0

Zkouškový je úspěšně za mnou. Dneska večer jdu na ples, ale o víkendu, pokud vyjdou španělské nebo portugalské titulky, se pustím do překladu z odposlechu. Pokud to bude bez větších problémů, nebudu čekat na anglické. Pokud si nebudu v nějakých pasážích jistý, počkám, až v týdnu vyjdou anglické, dopřeložím a vydám.

6.2.2009 12:46

DND avatar

DND

Ahoj BugHer0 – dobrá náhodička s tím mým posledním příspěvkem v sekci Epizody, není-liž pravda? ;-)

Každopádně díky za všem co vytvořili a spravují tento web a ještě víc díky „titulkářům“ – titulky k Earlovi mi přijdou hodně dobré, řekl bych tak 9–9.5/10!

6.2.2009 13:16

BugHer0 avatar

BugHer0

DND:
Óóó, děkujeme za poklonu. :-)

6.2.2009 13:42

DND avatar

DND

Sleduju víc seriálů a titulky čtu jen když se nechytám (30–40%), a titulkům u My name is Earl nemám co vytknout. A protože už jsem párkát zkoušel titulky překládat, vím že to není žádná legrace – největší problém je paradoxně tam, kde se cítím „jako ryba ve vodě“ – totiž v češtině. Pochopit význam věty není většinou problém, tím spíš když má člověk anglické titulky, ale vymyslet pak český překlad tak, aby se nezměnil význam věty, zůstala přijatelná délka…to už je kumšt, řekl bych. Navíc pak u takových seriálů jako je Earl nebo Dexter, kde lidi mluví jako lidi a ne jako knihy, tzn. mluví nespisovně a používají hrubší výrazy („absofuckin­glutely“ – Dexterova sestra na dotaz, zda mu půjde na svatbu za svědka), tam už je to vyloženě oříšek.
Proto obdivuju lidi, kteří dokáží vytvořit dobrý překlad a dokážou se poprat i s vtipy, které jsou na první pohled do češtiny nepřeložitelné.

Proto si dobrých titulků všímám jejich autorů si vážím.

7.2.2009 01:07

rodier avatar

rodier

hehe mel by sis zridit ucet treba na paypalu a psat ho vzdycky na zacatek a na konec do titulku, treba by ti to i nejake penize prineslo :-)
a koukal jsem ze titulky.com taky zkomercneli.. tak by vam oni mohli neco zaplatit..tvurcum titulku, nebo aspon neco venovat ne? zkus zjistit jestli tam nemaj nejakej takovej program pro prekladatele..

jo a DIKY ZA TITULE ;-D earl je fajn.

7.2.2009 10:53

Paulus avatar

Paulus

Program tam je… Dostaneš žetonek do nákupního košíku.

7.2.2009 11:35

q-ter avatar

q-ter

Zdee jsou anglický, to by mohlo pomoct:
http://www.podnapisi.net/…oad/i/389538

7.2.2009 14:12

BugHer0 avatar

BugHer0

q-ter:
Díky. Musím ještě navečer jet pryč, ale do půlnoci by tu titulky měly být.

» Další stránky:

Celkem příspěvků: 43

1 2 3 »

Zaslat odpověď

Odpověď

Přihlášení

Zaregistrovat

Top epizody

1. 2x12 Our 'Cops'… (94.4%)
  2. 1x19 Y2K (93.3%)
  3. 1x01 Pilot (92.3%)
  4. Earl… (92.2%)
  5. 4x15 Darnell… (91.8%)
  6. 3x04 The Frank… (91.2%)
  7. 2x13 Buried… (91.2%)
  8. 1x02 Quit… (91.1%)
  9. 2x23 The Trial (90.8%)
  10. 4x13 Orphan… (90.8%)

Jiné seriály

how i met your mother House MD theitcrowd.cz baner supernatural Chuck Lost Family Guy futurama.sk

Další

Copyright Petr Kašpar 2006-2012 | Jasperův zápisník | Portal 2 | Mapa webu | Zásady ochrany osobních údajů
This site is a fan site, we have no connections with My Name is Earl or the NBC studios.
All copyrights on images presented here remain property of their respective owners.

Portal 2